INTERKULTUREL DIALOG I PRAKSIS – DIALOG-ØVELSER

LEG MED DIALOG – OG FÅ METODER TIL AT SÆTTE DEN I GANG

PÅ KURSET FÅR DU:

  • En række sjove og tankevækkende øvelser, der sætter dialog i gang – på en anden måde end man er vant til
  • Redskaber til at facilitere øvelser og dialog – så du bagefter kan gå ud og bruge øvelserne i arbejdet med dine ansatte, elever, frivillige eller kolleger
  • Kulturforståelse og ‘kulturel intelligens’ – evnen til at være nysgerrig, se dig selv med nye øjne, og forstå verden gennem ‘den andens’ øjne

Interkulturel dialog er dialog, hvor ’kultur’ kan være i spil. Det er det oftere end vi tror, og vi behøver ikke have forskellige hudfarver for at gå galt og misforstå hinanden.
Små eksempler og illustrative øvelser kan somme tider være bedre til at vise, hvad der går galt – og pege på, hvordan man kan blive bedre til at kommunikere.

Uanset, om man skal tale sammen på tværs af kulturforskelle eller andre forskelle, kan det være svært at komme i gang med at tale sammen på andre måder end dem, vi er vant til. Somme tider skal der ruskes op i det, man plejer at tænke og gøre. Det kan små, skarpe dialog-øvelser være med til. Jeg bruger dem på alle mine kurser, så det ikke kun er mig der taler, men alle kommer på banen.

Jeg ved, at mange deltagere på mine forskellige kurser går hjem og bruger nogle af mine øvelser i deres arbejde. Mange har ønsket et kursus, hvor øvelserne er i fokus og hvor man får mulighed for at lære dem, så man kan gå hjem og bruge dem i sit arbejde. Så det tilbyder jeg nu!

Det kan være, at du arbejder med frivillige og gerne vil skabe et fælles fodslag. Det kan være, du arbejder med grupper som ikke kender hinanden, og som du gerne vil hjælpe i gang med en god dialog. Det kan være, du er træt af ‘den sædvanlige snak’ og gerne vil føre dialogen et andet sted hen end den plejer. Du kan være leder, lærer, vejleder – eller måske selv frivillig, der gerne vil bringe noget nyt og levende i spil hos din målgruppe. Det er sjovt, fyldt med overraskelser og energi, og man bliver klogere både på sig selv og hinanden.

Du vil kunne få hjælp til at skræddersy øvelserne til netop din målgruppe.