‘Den forbandede kærlighed’ – fjorten fortællinger om homoseksualitet og kulturel mangfoldighed

En interview-, debat- og faktabog om seksuelle, etniske og religiøse minoriteter.
Om unges kampe for at få lov at være dem, de er.

Sammen med de unge fra bogen har jeg rejst rundt på cirka 100 af landets skoler og afholdt workshops om selvværd og
normer, med fokus på antidiskrimination og mobning. Workshoppen er en hjælpsom og nænsom måde at arbejde med tabuer og normer på.

‘Den forbandede kærlighed’ blev i 2007 nomineret til EU’s journalistpris, specialprisen ’for diversity – against discrimination’.

 

 


Fra bagsiden af bogen: 
Kærlighed er det stærkeste, der findes – men også noget af det sværeste. Det ved de unge, du kan møde her i bogen. De har kæmpet for kærligheden og for at kunne leve på en måde, som er rigtig for dem. De tillader sig at være anderledes end de fleste – og at sætte spørgsmåltegn ved, hvad der egentlig er normalt?

Bogens unge er homoseksuelle. Men bortset fra det er de meget forskellige. De er muslimer, kristne og ateister. Pakistanere, danskere og kenyanere. Fyre og piger. Deres muligheder og valg er forskellige. Det er deres holdninger og værdier også. Men de kæmper alle for at skabe sig et liv, hvor der er plads til kærlighed og frihed til at være den, man er.

“Hver gang, jeg havde haft sex, følte jeg mig ulækker og beskidt. Jeg var ved at komme til at græde, og så snart jeg kom hjem, skyndte jeg mig at tage et bad, og så fandt jeg bedetæppet frem og bad Gud om tilgivelse. Men det føltes høblåst, for jeg kunne ikke holde væk fra mænd.” 
Eren, 17 år, tyrkisk baggrund

“Jeg ville have et ti gange nemmere liv, hvis jeg var hetero, men jeg kan godt lide udfordringer. Det får man som lesbisk. Og som udlænding. Det er nok derfor, et af mine mottoer er ‘What doesn’t kill you, makes you stronger’.”
Jamila, 22 år, dansk-ægyptisk baggrund

“Min familie har altid bare levet, som man forventer af dem. jeg har set dem leve efter det samme manuskript og de samme rutiner hver eneste dag, og jeg har altid følt, at jeg ville noget andet. Jeg ville hellere være en original end en kopi.”
Torkil, 20 år, færøsk baggrund

“Min mor kan ikke acceptere, at jeg er homoseksuel. Hun mener, at jeg har solgt min sjæl til Djævelen, og hun kan ikke forstå, hvorfor jeg ikke vil forsøge at ændre det. Men for mig er det at være homoseksuel noget skæbnebestemt.”
Jasmin, 19 år, filippinsk baggrund

“Det var som endelig at have fundet hjem efter en lang, ensom rejse. Jeg var så vant til at holde mig tilbage og skjule mine følelser og nu var det, som om alt pludselig kunne lade sig gøre.”
Line, 25 år, dansk baggrund

“Jeg kunne have sagt til mig selv, at jeg ikke kunne leve som bøsse, fordi det ikke er velset i min kultur. Men jeg har valgt at tænke på mig selv. Mine for ældre ville selvfølgelig helst have haft, at jeg giftede mig med en pige, men jeg kan ikke leve mit liv for deres skyld.”
Zaki, 26 år, indisk baggrund